Cambridge Dieet

Afvallen met het Cambridge Dieet

Het dieet waar ik heel veel succes mee heb gehad. Het is een heel simpel en makkelijk dieet en soms heel erg moeilijk. Je mag namelijk alleen producten van Cambridge zelf. De producten waar het om gaat zijn shakes, repen, soepen en pappen. Zelf heb ik van start gegaan met alleen de shakes en na 2 weken de repen er bij. Ik probeer hier zo goed mijn dieet ervaring neer te zetten.

Afvallen met het Cambridge DieetHet Cambridge dieet is een dieet is er in een aantal varianten 500, 800 en 1000. Bij de 500 eet je alleen producten van Cambridge zelf, bij de overige 2 varianten mag je ook een ‘normale’ maaltijd. Het gaat er om dat je zo goed mogelijk in ketose komt. Dit is een staat van het lichaam waarin je alles wat je nodig hebt aan energie rechtstreeks uit je vet komt. Een erg effectieve manier van afvallen. Op de website van Cambridge kun je hier meer informatie over vinden. Het plan is wetenschappelijk onderbouwd en zorgt niet voor negatieve bij effecten. Behalve dan dat ik soms heel erg last had van koude voeten of handen.

Wat kost het?

Zelf heb ik het 500 plan gevolgd. Je begint ‘s ochtends met een shake, tussen de middag weer 1 en dan als avond maaltijd nog één. Het plan kost gemiddeld zo’n 50 euro per week. Dit was wel vergelijkbaar met wat ik anders ook uitgaf aan eten. Een avond in de kroeg er bij en ik was al weer duurder uit. Dus een prima deal op financieel gebied.

Mijn ervaring

De eerste drie dagen zijn pittig, ik schrijf hier bewust niet moeilijk. Het is even door komen omdat je verder niet eet is het ontwennig. Ben je de drie dagen voorbij en zit je in ketose dan is het heel makkelijk te volgen. Je hebt totaal geen enkel gevoel van honger. Je moet er echt om gaan denken dat je de producten tot je neemt om wel alle bouwstoffen die je nodig hebt binnen te krijgen. De eerste week was ik een kilo of 4 met het dieet afgevallen, een resultaat waar ik echt wat mee kon. De weken er op lag mijn resultaat ergens tussen de 2,5 a 3 kilo. De eerste week verlies je ook nog overtollig vocht de weken er na val je vet af terwijl je spier massa gelijk blijft.

Als je het dieet volgt en in ketose bent kunnen mensen die erg dicht bij je komen dit ruiken. Je ruikt dan licht vruitig eigenlijk een beetje zo als de shakes ruiken. Dit vond ik het enige nadeel want je gaat er toch rekening mee houden.

Dit brengt mij op het laatste puntje is het lekker? Ik deed het voornamelijk met met de fruitshakes. Dit smaak prima maar net niet helemaal zo als bij de mac. De chocalde smaak, smaakt als de goedkope chocomel van de Aldi. Het is even wennen maar na een periode van 3 dagen is het lekker en maakt het je niet meer uit welke smaak je hebt.